Updates sluiting hondenspeelparadijs

09 augustus 2019

In een gesprek met onze juridisch adviseur zijn er meerdere scenario’s aan bod gekomen. Aan de hand van deze scenario’s is een schatting gemaakt van de kosten die het speelparadijs de komende tijd gaat maken. Zowel in het positieve geval (legalisering) als in het negatieve geval (juridisch proces) gaat het ons veel geld kosten. En aangezien wij een stichting zonder winstoogmerk zijn hebben wij niet veel reserves. De eerste kosten zijn al gedeeltelijk door de oprichters zelf betaald ten koste van hun vakantie. Maar omdat dit geen lange termijn oplossing is, moest er iets anders bedacht worden.

Op vrijdag 09 augustus is er daarom een crowdfunding gestart. Naast overmaken naar het crowdfundingsplatform kun je ook op onze eigen rekening geld over maken of ter plekke op het speelparadijs. Zodra wij hebben uitgevogeld hoe tikkie werkt, zal ook die methode ter beschikking komen. De crowdfunding is te vinden via de volgende link: https://www.geef.nl/nl/actie/steun-hondenspeelparadijs-in-haar-strijd-tegen-de-gemeente/donateurs

09 augustus 2019

RTV Utrecht wil om 07.00uur een interview voor op de radio. Dus 06.30uur waren wij (in ieder geval lijfelijk) aanwezig. Dachten we om 09.00uur klaar te zijn, kwam de televisie ploeg ook nog aanrijden 😮

31 juli 2019

Handhaving en hoofd dienstverlening komen samen met een medewerker van de afdeling communicatie een kijkje nemen op het speelparadijs. Helaas waren de weergoden het hier niet mee eens en moest de rondleiding snel afgebroken worden vanwege een stortbui. Gelukkig hadden we een schuilhut waar het gesprek verder gezet kon worden.

25 juli 2019

Op verzoek van het ‘hoofd dienstverlening’ waren de oprichters stephanie en gert met hun juridisch adviseur bij een gesprek met Handhaving op het gemeentehuis. Helaas nog geen inhoudelijke besprekingen of stappen kunnen maken.

24 juli 2019

“Effe buurten bij de burgemeester” was een mooie gelegenheid om naast een zeer leerzame rondleiding ook het probleem van het hondenspeelparadijs onder de aandacht van de burgemeester te krijgen. Uiteindelijk een goed gesprek gehad met een zeer vriendelijke, betrokken burgemeester. Helaas was de conclusie dat het op dit moment op het bordje van de wethouders ligt.

19 juli 2019

Samen met ons juridisch adviseur is een Zienswijze ingediend naar de gemeente. Een zienswijze is een onofficieel bezwaar tegen het voornemen van de gemeente. In deze zienswijze mogen wij aangeven waarom wij het er niet meer eens zijn.

Ook hadden wij de gehele gemeenteraad op 19 juli uitgenodigd om een kijkje op het speelparadijs te komen nemen. Ondanks dat de vakantie voor vele al begonnen was, waren er 2 raadsleden die langskwamen.

16 juli 2019

Na een kort berichtje op facebook over de sluiting barst er een bom. Heel facebook ontploft en de dagen erna staan beide telefoons rood gloeiend. Bezoeker Kimberly start een petitie die binnen een dag al 1000 keer getekend word. Deze petitie is te vinden op https://www.petities24.com/laat_hondenspeelparadijs_midden-nederland_blijven

28 juni 2019

Op 28 juni 2019 kwam er een ‘voornemen tot dwangsom’ van de gemeente Bunnik. Hierin stond dat er naar aanleiding van een klacht een verzoek tot handhaving is gedaan en daaruit bleek dat het hondenspeelparadijs in strijd is met het bestemmingsplan. Het speelparadijs zou op korte termijn moeten sluiten met daarop een dwangsom van 50.000euro.

Voordat het Hondenspeelparadijs zich in 2016 vestigde aan de Achterdijk, zijn oprichters Stephanie en Gert jaren in overleg geweest met de gemeente over een geschikte plek voor een hondenschool en/of trainingsplek. Aangezien de aangewezen gronden door de gemeente steeds op het laatste moment niet door gingen, was de conclusie van de gemeente dat wij ons het beste in het buitengebied van Bunnik konden vestigen, op agrarische grond. De bestemming ‘hond’ bestond immers niet.

In 2017 kwam er een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (Boa) langs vanwege een klacht over geluid en parkeren. De Boa heeft een rondleiding gehad, foto’s gemaakt en koffie gedronken en is na ruim 2 uur weer huiswaarts gegaan. Een terugkoppeling, rapport of conclusie vanuit de handhaving bleef uit. Wij hebben nog aangegeven aan de Boa dat als er iets niet in orde zou zijn, wij dit graag hoorde en welwillend waren om het op te lossen. In 2018 kwamen er met tussenpozen van een paar maanden weer 2 Boa’s langs om foto’s te maken. Geen opgave van reden, geen rapport en geen terugkoppeling over wat we verkeerd zouden doen.

Op 28 juni 2019 kwam opeens het voornemen tot handhaving. Inzage in de klacht hebben we tot op heden niet. We weten dus niet wat de klacht is, van wanneer die klacht is of waar die klacht vandaan komt. De reden tot handhaving is al net zo wazig. Het speelparadijs zou er ‘opeens’ gezeten hebben, “de gemeente wist van niets!…..”

Ondertussen pronkt de gemeenteprijs die wij in 2017, vòòr de officiële opening van het paradijs ontvingen tijdens de carnaval, in onze schuilhut.