Met spoed gezocht vrijwilliger(s) (Vacature)

Houd je van honden en ben je gastvrij ingesteld?

Word vrijwilliger bij Stichting Hondenspeelparadijs Midden Nederland

Wat is het Hondenspeelparadijs?

Het Hondenspeelparadijs is een volledig omheinde speelplek voor honden tussen Bunnik en Houten (Utrecht).

Honden kunnen hier ravotten en spelen op de toestellen. We hebben een groot veld voor volwassen grote honden en een kleiner veld voor pups en kleine honden.

We zijn opgericht omdat de gebieden waar honden veilig los kunnen lopen steeds schaarser worden, zeker in de randstad. De gebieden die er zijn worden steeds drukker, waardoor wandelingen met de hond soms minder ontspannen worden. Ook komen er veel honden uit andere landen, zoals Spanje en Griekenland, die niet los kunnen lopen omdat ze weg lopen of gaan jagen. En met een pup of klein hondje los lopen is voor veel mensen ook erg spannend: je wilt hem leren loslopen en af en toe laten spelen, maar je moet hem ook in bescherming nemen tegen te spannende ervaringen.

Het Hondenspeelparadijs is een Stichting, we hebben geen winstoogmerk. We werken met vrijwilligers, de donaties en bijdragen gebruiken wij voor onderhoud en ontwikkeling van het park, nu sparen we bijvoorbeeld voor een zwemvijver voor de honden.

Wat kan jij doen op het Hondenspeelparadijs?

Wij zijn een stichting die met vrijwilligers werken. De vrijwilligers ontvangen de honden met hun baasjes, leggen de spelregels uit, maken een gezellig praatje, houden het park mooi, veilig en schoon. En houden toezicht op de spelende honden in het park.

Wat voor mensen zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar vrolijke hondenliefhebbers, die het leuk vinden om ons minimaal 4 uur per maand te helpen in het Hondenspeelparadijs. 

De ideale vrijwilliger is:

  • Ouder dan 25 jaar (gepensioneerden zijn zeer welkom)
  • Minimaal 4 uur per maand beschikbaar (mag op 1 dag, maar ook 2 x 2 uur is mogelijk). 
  • Beschikbaar voor langere periode
  • Bereid te leren in een sociale omgeving met mens en dier 
  • Geen angst voor vieze handen of modderige voeten
  • Een flexibele gastvrije instelling
  • Goed kunnen omgaan met alle soorten mensen met hun honden

Herken je jezelf hierin en heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail of bel met 06-53880630 met een korte motivatie. Dan bieden wij na een gedegen inwerkperiode zeer afwisselend vrijwilligerswerk, waar je met leuke mensen en honden werkt. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om aan diverse cursussen mee te doen, zoals de jaarlijkse cursus EHBO bij dieren.